[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_image admin_label=”Image” src=”https://hrunconf.se/wp-content/uploads/2017/05/WPA.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Tack för en fantastisk okonferens, och tack för att du ville vara med och samarbeta och sponsra #HRunconf, Thomas! Thomas från Work People Analytics var med i väl valda spår och jag hoppas och tror att de flesta av deltagarna fick möjlighet att prata och utbyta tankar tillsammans med Thomas. Han ”ramlade över” #HRunconf redan förra året, men ”bidade sin tid” och valde som sagt att komma in nu.

WPA har valt att samarbeta med #HRunconf för att de gillar konceptet kring att mötas, samtala, och hitta lösningar/nya vägar gemensamt. WPAs erfarenhet utifrån det de arbetar mer tillsammans med sina kunder är också att de allra bästa resultaten uppnås när HR är helt med i processerna, och därför blir det förstås självklart att vara med på just #HRunconf.

Varmt välkommen i #HRunconf- gänget, Thomas!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *