Intervju med Anna Tebelius Bodin inför #HRunconf 2018

 

Hej Anna Tebelius Bodin, föreläsare om hjärnan/psykologin bakom inlärning och motivation!

(Q) Du har föreläst för 10 000-tals personer över åren, men har du någonsin deltagit i en okonferens? Om Nej, vad ser du mest fram emot? 

(A) Det kommer att vara första gången som jag deltar i en okonferens och jag ser fram emot att möta människor som delar insikter och idéer i ett så kreativt forum.
Interaktiviteten verkar lovande för deltagarnas benägenhet att tänka – och därmed lära.

(Q) På #HRunconf är det (med några få undantag) deltagarna som som skapar innehållet i programmet. Om du fick initiera ett spår/samtalsområde på okonferensen, vad skulle det bli? 

(A) Självklart den analoga hjärnan i den digitala tillvaron. Vad vill vi med vårt arbete, umgänge och personliga utveckling när energi och fokus läggs på annat än det som stärker den psykiska hälsan?
Om digitaliseringen är svaret är jag nyfiken på frågan.

(Q) Har du själv några dagliga rutiner eller knep för din egna inlärning? 

(A) Jag lever efter insikten att jag enbart minns det jag tänkt, så jag försöker hitta fokus och verkligen tänka på det jag hör, ser och läser. Utan att distrahera tanken med andra ljud i samma stund.
Det är självklart inte enkelt, men det är en ambition.

(Q) Du föreläser mycket och utbildar många företag, vad tycker du är viktigt att tänka på när vi lever i en digitaliserad värld på våra arbetsplatser?

(A) Syftet och uppgiften styr vad som är viktigast, men oftast vinner vi på att känna till att människans hjärna är formad efter en helt annan tid än den vi lever i idag. Jag tror det skulle göra skillnad om fler förstod hormonernas påverkan på tanken, den neurologiska skillnaden mellan exempelvis kommunikation IRL och över nätet. Samt hur både hjärnan och vår psykiska hälsa påverkas av hur vi väljer att spendera tiden.

(Q) Vi vet att du reser mycket, arbetar hårt och samtidigt har familj och barn – vad har du för strategier för att må bra och inte bli stressad själv?

(A) Jag älskar mitt jobb och ser till att påminna mig ofta om att det är mitt val. Att jag har mycket att göra är ett resultat av att jag har fått det liv jag önskade. När det känns stressigt tankar jag energi av barnen och umgås så mycket som möjligt med dem under tiden vi är tillsammans. Jag njuter av vardagen!

Tack för pratstunden Anna, vi ses i April!

Anmäl dig till #HRunconf 2018 HÄR!

Producerad för #HRunconf 2018

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *