Genom mitt arbete är jag involverad i East Sweden Hack, en programmeringstävling där deltagarna, med hjälp av öppna data från offentlig sektor, ska skapa en uppkopplad pryl. Tävlingen har genomförts tre gånger och en fjärde upplaga planeras nu för fullt. I år ska vi få med oss medborgarna, för det är ju vi medborgare som stöter på utmaningar i vår vardag.

Självklart börjar jag även tänka “hack” tillsammans med #HRunconf. Enligt Jamie Notter (titta på intervju med honom här) och Maddie Grant som har skrivit “When Millenials Take Over” så behöver HR i framtiden fokusera mer på de anställda än organisationen och ledarna. Detta för att kunna möta upp de krav som generationen som är på väg in i arbetsmarknaden, “The Millenials”, har och kommer att ha på sin arbetsplats. Om det nu är de anställda som vi ska stödja och som använder våra verktyg, varför inte låta dem hjälpa till med att komma med förslag på digitala lösningar som förenklar, utvecklar och gör deras arbete roligare? I arbetat med East Sweden Hack kallar vi dessa möten för “Citizens Hack”. Varför inte köra ett “Employees Hack”?

Har ni testat att googla HR i kombination med Hackathon?
Gör det! Då kommer nämligen det “<HR/>Hackaton” upp. Länk till eventet här.  Ett event, hackathon, där HR-utövare möter utvecklare för att under en helg skapa framtiden inom HR-tech. Jag vet att liknande events anordnas internt i bolag där alla får vara med och hitta lösningar för just det bolaget. Men det här evenemanget är alltså helt fokuserat på HR!

Vad drömmer du om för verktyg i ditt arbete? Vilka verktyg kan du inte vara utan idag? Att, på ett konkret sätt, diskutera digital HR är något jag ser framemot att få göra på årets #HRunconf. Därför känns det grymt kul att ha med Knowit Insight som guldsponsorer; de kommer verkligen kunna bidra med mycket i dessa diskussioner!

“<HR/> Hackathon” går av stapeln den 16-17 april, direkt efter #HRunconf alltså. Tänk om vi kunde bidra med några av de saker som vi har diskuterat under #HRunconf med till dagarna i Berlin? Eller kanske rent av anordna vårt egna HR-Hackathon i samband med #HRunconf? Vad sägs om #HRunconf goes hacking?

Med sol!
/ Anna Broeders, Styrelsemedlem #HRunconf och Rekryteringskonsult & Talang Scout p Skill

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *