3 snabba med Andreas Piirimets inför #HRunconf 2018

 

Hej Andreas Piirimets, föreläsare inom stress och utmattning!

 

(Q) Andreas, du är ju trots allt stressexpert – blir en stressexpert någonsin själv stressad?

(A) Ja, absolut. Dock var det längesen jag kände den där långvariga, ihållande stressen som kryper i kroppen och som gör att det blir svårt att sova. Jag undviker aktivt stress genom att våga säga nej, försöka vara ute i god tid, göra en sak i taget och genomföra mina åtaganden ordentligt. Däremot är det alltid svårt att parera akuta problemsituationer som kan uppstå och bli stressiga.

(Q) Om du fick välja ett ämne att fördjupa dig i under ett spår på #HRunconf, vad skulle du vilja prata om då?

(A) Ämnet stress ligger mig varmt om hjärtat men det är kanske för stort för att rymmas i ett spår? Jag skulle gärna fördjupa mig i detaljer såsom: hur skapar vi en arbetsplats där vi minskar antal avbrott och störmoment för att öka fokus och kreativitet? Eller: hur skapar vi en företagskultur som gynnar effektivitet och samtidigt låter individerna slippa jobbtankar och jobbmail på fritiden?

Jag har tankar och strategier för dessa ämnesområden men det vore väldigt intressant att få höra/dela andras idéer och erfarenheter.

(Q) Fortsätt meningen: “Om jag inte skulle arbeta som föreläsare skulle jag…”

(A) … ta flygcertifikat och jobba som pilot.

Tack för pratstunden Andreas, vi ses i April!

Andreas Piirimets ger konkreta tips på hur vi kan undvika utmattning och stress. Andreas arbetade som IT-konsult i 15 år innan hans höga tempo fick honom att smälla in i väggen och tvingade honom att hitta svar på frågorna: vad är det som bidrar till det höga tempot idag och vad kan vi göra åt det? Följ med på en spännande session med inspiration och verktyg till din vardag!

Anmäl dig till #HRunconf 2018 HÄR!
Läs mer om Andreas Piirimets

Producerad för #HRunconf 2018

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *